Wat zijn Instagram Gidsen

Instagram heeft een nieuwe functie en daar was eind vorige week heel wat om te doen. Je hebt ze ongetwijfeld zien passeren in menig aantal stories: Instagram Gidsen. Ze zaten er al een tijdje aan te komen op het sociale media-kanaal. Alles over het wat en hoe ervan lees je hier.

Wat is een Instagram Gids?

Het nieuwe format draait allemaal rond zorgvuldig geselecteerde content en die scrollable maken. Een gemakkelijke manier om waardevolle tips en aanbevelingen te delen in een eenvoudige gids.

Zo kan je bijvoorbeeld een reisgids vol wanderlust publiceren, maar evengoed jouw favoriete hotspots in Gent of een hoop inspirationele quotes om toch maar optimistisch te blijven tijdens deze hoogst besmettelijke c-situatie.

Je kiest dus zélf wat je in jouw gids plaatst. Plaatsen, producten of berichten.

Hoe maak ik een Instagram Gids?

Het kan niet anders dan dat je ondertussen staat te popelen om aan de slag te gaan. Afhankelijk van jouw Instagram-versie kan de knop om een gids aan te maken op verschillende plaatsen staan.

Hoogstwaarschijnlijk staat het plusje dat je nodig hebt op je acccountoverzicht.

Nu heb je de optie om uit drie categorieën te kiezen:

  • Plaatsen: Toon je favoriete plekjes uit je dorp of stad
  • Producten: Toon je favoriete producten. Handig voor die mensen die zich écht houden aan die 9-stappen-skincare-routine en hun producten willen tonen.
  • Berichten: Opgeslagen of zelf gepubliceerde berichten die je per categorie, of volgens een bepaalde look of feel kan indelen.

Eens je bericht(en) geselecteerd zijn, kan je tekst en titels toevoegen. Je selecteert ook zelf een coverafbeelding voor je Instagram Gids. Klaar? Publiceer dan je gids. Je zal zien dat er op je accountoverzicht een extra tab staat waar je jouw gids kan terugvinden.

Klaar om je Instagram Gids te publiceren

Wil je nog iets toevoegen? Dat is geen enkel probleem. Ga naar je gids en klik op “+ berichten toevoegen“.

Om je gids aan de wereld te tonen kan je die delen in een privébericht (PB) of in je stories. Bovendien krijgen profielen die je vermeld hebt een melding en kunnen ook zij jouw gids delen in hun stories.

Heb je de gids nog niet? Soms helpt het de app van Instagram te deleten en opnieuw te installeren. Indien dat niet werkt, wordt het ongeduldig wachten op Sinterklaas die je de functie brengt.

Waarom zou ik een Instagram Gids maken?

Slaak je een zucht bij de zoveelste update van Instagram? Probeer de nieuwe functie te bekijken als een positieve zaak. Maak een gids aan met daarin jouw favoriete lokale winkels. Want je lokale handelaar heeft jouw steun dit jaar meer dan ooit nodig. Op die manier steek je iemand een hart onder de riem met jouw lokale kennis.