fbpx

Dossche Mills

De voedselindustrie staat onder hoge druk door global warming met steeds strengere duurzaamheidsdoelen als gevolg. Daarom denkt Dossche Mills vooruit aan de hand van een haalbaar, schaalbaar en duurzaam project. Terah! Voor dit initiatief wilde Dossche Mills vijf Engelstalige video’s waarin de complexiteit van duurzame landbouw werd geschetst. De video’s moesten een discussie in gang zetten op een toekomstig internationaal event.

Brainstorm

Dit project begon – zoals in de meeste gevallen – met een creatieve brainstorm van het voltallige team om een donkerrode draad doorheen alle video’s te bepalen. Niet van de poes om zulke gecompliceerde kwestie behappelijk in tekst te vatten zonder belerend te klinken.

Research

Eerst en vooral namen we het ‘Dossche Mills Charter’ door. Een lijvig dossier van een 80-tal pagina’s waarin de toekomstvisie van Dossche Mills werd uitgestippeld. Dit vormde de basis van de inhoud.

Duurzame landbouw is moeilijke, complexe materie. Een deep dive was dus aan de orde. Met dank aan onze grote longinhoud verzamelden we voldoende know how om aan de slag te kunnen gaan.

Scripts

Na een meeting met de videoproducer konden we ons een beeld voor de geest halen waarin de scripts zouden worden geïmplementeerd. De insteek was om een spin-off te maken van een fact-check programma à la Mythbusters. Vandaar onze keuze voor twee -dynamischer dan één – enthousiaste, nieuwsgierige presentatoren in labojas.

De scripts moesten in het Engels worden uitgewerkt aangezien de video’s bestemd waren voor een internationaal event.

Uitvoering

Studio HIT assisteerde en adviseerde alle shoots op locatie. Denk maar aan het preppen van de personages, script doornemen en eventueel finetunen, intonaties en uitdrukkingen bewaken, interviewvragen stellen,…

Soit, genoeg werk op een set!

Resultaat

Vijf video’s waarin op een speelse, maar verstandige manier de kern van de zaak in vraag werd gesteld. Het doel was dan ook om aan te zetten tot een discussie. Een dialoog waaruit alle betrokken partijen een betere toekomstvisie zouden halen.

Op zoek naar kwalitatieve copy?