5 tips om Chat GPT efficiënt in te zetten

Zeggen dat Chat GPT the talk of the town is, is vrijwel overbodig. De afgelopen maanden verschenen er ontelbaar veel blogs over de tool en hoe revolutionair die wel niet is. Wij doen het zowaar een beetje anders en geven je 5 hands-on tips om met de tool aan de slag te gaan.

Snel antwoord op simpele vragen

Wie al eens nood heeft aan kookinspiratie vindt in Chat GPT een echte culinaire assistent. Snel, complex of Aziatisch, je hebt het maar te vragen. De chatbot genereert in geen tijd een smakelijk idee. En dat geldt voor meer zaken. Want ook als je wil weten of dit nu de tijd van het jaar is om je olijfboom te snoeien, ben je er aan het juiste adres.

Fris je IT-kennis in no time op

Mochten we Excel een frustratietax kunnen aanrekenen, lagen we al lang ergens te rentenieren op een bountystrand. Ben je even kwijt hoe je die ene formule ook alweer éxact berekende, dan hoef je vanaf nu geen ellenlange techblogs meer te lezen om het antwoord te vinden. Chat GPT geeft je kort en bondig het antwoord.

Krijg creatieve ideeën voor je nieuwe campagne

Elke creatieveling kan wel eens een zetje gebruiken wanneer het gaat om content creëren. Door gerichte vragen te stellen, krijg je al snel heel wat lumineuze ideeën. Daarnaast kan je de tool ook vragen om content te schrijven. Al zijn wij daar persoonlijk minder fan van. Want hoewel het een handig hulpmiddel is, moet je ervoor zorgen dat de inhoud niet te generiek is én dat de tone of voice bij je bedrijf aansluit.

Onderzoek: Gebruik Chat GPT om enquêtes en feedbackformulieren te genereren.

Enquête- en feedbackformulieren opstellen hoef je niet langer zelf te doen. Specificeer je topic en vraag de bot om x aantal vragen op te stellen. Zijn de vragen te oppervlakkig? Ga er dan dieper op in, Chat GPT graaft en blijft graven. It’s a rabbit hole.

Templates maken

Een stagiair opleiden? Een nieuw project organiseren? En hoeveel tekens had een LinkedIn-advertentie alweer nodig? Als je de meest effectieve manier van aanpakken niet kent, is een sjabloon aan de orde. Chat GPT geeft jou de aanzet met best practices. Vervolgens ga je aan de slag met meer specifieke vragen.