7 LinkedIn post tips

LinkedIn heeft zich sinds de oprichting in 2002 opgeworpen als hét platform voor professionals waar je kan netwerken en expertise kan delen. Met relevante, sterke posts kan je jezelf profileren als thought leader maar dan wil je vanzelfsprekend zoveel mogelijk mensen bereiken. Hoe doe je dat nu best? Wij geven je 7 tips mee die direct toepasbaar zijn op jouw LinkedIn post.

1. Trigger de lezer aan het begin van je post

Signaalwoorden zoals “dit”, “deze”, “hoe” en “waarom” verscherpen de aandacht van de lezer aanzienlijk.

  • Dit is de beste aanpak van het probleem.
  • Deze 3 tips helpen je het probleem aan te pakken.
  • Hoe pak je dit probleem aan?
  • Waarom dit probleem onmiddellijk moet worden aangepakt.

2. Gebruik visuals

Beelden spreken luider dan woorden. Het grootste deel van de informatie die onze hersenen bereikt, is visueel en wordt duidelijk sneller geïnterpreteerd. Dit bevestigt de voorkeur van je brein voor visuele prikkels. Best wat tijd spenderen dus aan het selecteren van passend kwalitatief beeldmateriaal. Gebruik geen generieke stock foto’s die lauwe emotionele reacties teweeg brengen, maar kies voor authenticiteit.

3. Gebruik een 5-tal relevante hashtags

Start met een degelijk hashtag onderzoek en kies een hashtag met voldoende volgers. Dit doe je door een hashtag in LinkedIn’s zoekbalk in te geven en ‘bijdragen’ aan te klikken. De juiste hashtags leveren meer hits op. Vergeet niet dat het veel aangenamer lezen is wanneer de hashtags zich onderaan en niet in het bericht bevinden. 

4. Duidelijke en overzichtelijke content

Vermijd saai vakjargon. Lezers haken af als ze worden gebombardeerd met moeilijke woorden. Laat voldoende ruimte op de juiste plaats tussen de tekst en creëer zo tekstuele ademruimte. Zo maak je het lezen luchtiger en prettiger. Vermijd opsommingen in tekst en gebruik bij voorkeur bulletpoints.

5. Tag

Vergroot de impact van je bericht door relevante tags te incorporeren. Zowel personen als bedrijven kunnen getagd worden.

6. Cijfers

Cijfers blijven plakken door hun eenvoud. Vooral oneven cijfers blijken het sterkst te zijn en de curiositeit het meest te prikkelen. Even cijfers daarentegen zijn meer georganiseerd maar minder interessant. Pas deze kennis dus toe op je lijstjes. Waarom spreekt deze post over 7 tips denk je?

7. Vertel een verhaal

Een verhaal triggert de verbeelding van de lezer. Geef ze details mee die een beeld scheppen. Dit  zorgt voor meer medeleven en verbinding want authenticiteit wordt op prijs gesteld. Verhalen worden bovendien ook veel beter opgeslagen. Content in verhaalvorm activeert ons brein optimaal en heeft dus de meeste impact. 

Als je bovenstaande tips implementeert ben je al een heel eind op weg naar dat gedroomde LinkedIn profiel. Blijkt het toch allemaal wat moeizamer te verlopen dan verwacht? Hit us up!